torsdag 22 november 2007

Julklappsspelet


Förra året så införde vi en ny tradition i vår släkt; julklappsspelet. Istället för att tvingas yra omkring på stan och köpa klappar som sedan förpassas till något mörkt hörn av ens samvete så gör julklappsspelet att julen blir en mycket mer angenäm och prestigelös högtid.

Fördelarna
(1.) Det är billigt (2.) Man får i princip ingenting som man inte vill ha. Typ. (3.) Man får skratta (4.) Det är trendigt miljömedvetet och ligger helt rätt i tiden.

Förberedelse:
Alla köper (2) julklappar var för omkring (80) kronor totalt. (Antal och belopp kan givetvis varieras efter tycke och smak.)

Spelets första del:

Alla julklappar samlas i en hög på bordet och alla släktingar runtomkring. Var och en slår ett slag med tärningen. Slår man en sexa får man öppna ett paket. När alla klappar är avklädda:

PAUS:
För nötknäckning och knäckätning.

Spelets andra del:

Nu börjar den riktiga duellen. Äggklockan ställs på förslagsvis en timma, (lite beroende på hur många man är). Den som slår en sexa får välja valfri klapp från valfri medtävlare. Den som slår en etta får ge bort en valfri klapp till valfri medtävlande.

När klockan ringer betraktar alla sitt byte och är nöjda och glada.


-

5 kommentarer:

Hanna sa...

Om man inte som en viss del av släkten blir utan... Eller som två andra gjorde sammarbetade och fick mer...

Jenny. sa...

Genialiskt.

Hanna sa...

Nu kära monster finns en lista där...

Martina sa...

Hanna
Den som blev utan fick ju tröstpris och behövde, så att säga, öva sig i att förlora. De två som samarbetade... tja, det skulle kunna klassas som fusk. Men vi har stor glädje av både äggklockan och Bolle.

Jenny
Var det ironi det där? :)

Anonym sa...

Det är en rolig lek! Jag hoppas bara att traditionen fortsätter när vissa sviker för att åka till andra släkten i år. Ska det införas där också? Ni kan lura dem att det är en gammal ursvensk sed som görs varje år här hemma.