onsdag 11 april 2007

Grön glass


Som kollegan sa:
Avocado gillar jag visserligen. Glass också... men va fan.... inte tillsammans.

AVOCADOGLASS 4 portioner

Två mogna avocados som urgröpes.
0,5 dl citronsaft
1 dl florsocker

Mixa och blanda med 1,5 dl vispgrädde som man vispat ganska hårt.

Häll i passande formar och frys i minst tre timmar, (fast vi var otåliga och det gick att äta den lite tidigare också).



Den frysta geggan. Har man inte små skålar tar man små koppar.

*

Sen har jag ett eget bidrag till detta recept, lite crunch:

GLASSBOTTEN

125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl socker

Smält smör och blanda. Tryck ut i en pajform och grädda i 200 grader cirka 10-15 minuter.

Låt kallna.

Gör glassen . Bre ovanpå och frys.


(Detta recept serveras annars med 3 dl vaniljvisp och exemelvis färska jordgubbar eller blåbär eller hallon.
Gott!)

*

Avocadoglassreceptet
har jag förövrigt stulit från Ögonblick i Norr - en förträfflig blogg. Upphovshavaren brukar göra jordgubbssås till. (Mixa gubbarna med florsocker och skvättra i lite cognac om man har och gillar).

*

1 kommentar:

Anonym sa...

Å nyttigt är det säkert också för avocado är ju som en frukt å så. Snyggt med kopparna :)