fredag 7 december 2007

Saffranchokladtryffel utan chili

ca 25 st

Ingredienser:

1 g saffran
1, 5 dl vispgrädde
1 tsk honung
1 msk råsocker
200 g mörk choklad
25 g smör
kakao (alt. florsocker) att vända tryfflarna i

Do like this:

Koka upp grädde med saffran, honung och råsocker. Ta bort kastrullen från plattan och låt stå ca 10 minuter. Hacka chokladen i småbitar. Koka upp grädden igen och häll i choklad och smör. Blanda tills chokladen smält. Låt svalna lääänge i kylskåp och forma sedan till kulor som man rullar i kakao eller florsocker. Förvaras kallt

Vackert, gott och smådyrt

-

2 kommentarer:

Anonym sa...

låter smarrigt. var det du som uteslöt chilin? kan nog också vara gott.

Martina sa...

Själv vågade jag inte. Men för den som gör det:
Den tappade ingrediensen:
0,5 st chili