söndag 18 februari 2007

Tomatpaj


Tomatpaj av Viveca Lärn

Pajdeg:
4 medelstora kokta kalla potatisar
2 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
100 g smör
(salt la jag till)

Fyllning:
200 g smulad fetaost
100 g (ca 2 dl) svarta oliver utan kärnor... fast jag tog gröna, rebelliskt va
2 msk hackad färsk basilika
250 g körsbärstomater

Riv potatisarna och blanda ihop pajdegen.
Klä en pajform med hög kant och förgrädda i 10 minuter i 225 grader.

Lägg blandningen i pajskalet.
Bladspenat passade till.
Tomaterna hela ovanpå och grädda i 200 grader tills "pajen är gyllene och tomaterna har spruckit."
Garnera med basilikablad.

(
Jobbigt när det inte finns någon tidangivelse och så måste man gå och glutta var tredje minut bakom ungsluckan för att se om den kanske har blivit klar... men nu så kanske... nu då... men nu måste den väl ändå... nu får den faen i mig vara klar!)

Utvärdering:
God paj. Lite palt-känsla med potatis i pajskalet. Enkel att göra.

-

2 kommentarer:

Anonym sa...

Rackarns vad gott det ser ut.

Martina sa...

Det var gott också :)Inte bara en illusion.