måndag 20 augusti 2007

Enkelt bröd

Kavring (från Birgittas bak- och brödbok)

7,5 dl rågsikt
1 tsk salt
2 tsk brödkryddor
1 tsk kummin
2 tsk bikarbonat
4 dl filmjölk
1 dl mörk sirap

Blanda och häll i en smord brödform. In längst ner i ugnen.

175 grader i 1,5 timmar.

Täck formen efter halva tiden.

P.S Har recept på omständlig kavring också.

-


4 kommentarer:

Anonym sa...

Varför göra omständig när man kan göra enkel? Vad ska den täckas med? Plåt? Folie? En handduk borde börja brinna kan man tycka.

Martina sa...

Toka :) Plåt typ. Folie kanske också fungerar? Handdukar i ugn ska vi inte leka med.

Anonym sa...

Om man har handdukar i ugnen måste man gå en kurs i BRandsläckning!

Martina sa...

Just så.