torsdag 16 augusti 2007

Framtidsplanering


.... grafisk design. Kanske. Undrar. Vad de gör. För nått.

*

7 kommentarer:

Jenny. sa...

Grafisk design
Wikipedia
Hoppa till: navigering, sök

Grafisk design handlar om användandet av typsnitt, logotyper, färger o.s.v. på saker och ting, oftast i trycksaker.

Grafisk design är tillämpade tekniker för att arrangera bilder och text för att få fram ett budskap eller underlätta mottagarens förståelse. Teknikerna kan användas i alla typer av media, till exempel trycksaker, framställning på datorbildskärm, film (fotografisk och animerad), industriprodukter, förpackningar och informationskyltar. Även om grafisk design i någon mening blev ofrånkomlig redan när människan först började använda skrift, så var det först i slutet av 1800-talet som den började ses som en egen disciplin.

Grafisk design har stora överlapp med andra discipliner, till exempel bildkonst, arkitektur, inredning, illustration, fotografi och människa–maskin-kommunikation.

De grundläggande principerna för grafisk design är placering av text, balans, färg, kontrast, rörelse, mönster, proportionalitet, närhet, upprepning och ytegenskaper.

Debatten om design som en konstform eller som marknadsföring är omfattande. Allt fler företag inser vikten av grafiskformgivning som en del av kommunikationen. CAP&Design är den enda svenska tidskriften som behandlar ämnet.

:)

Jenny. sa...

Ligger nå jävulskt i tiden tror jag.

Martina sa...

Nå jävulskt, menar du. Jo. Visst har det lite med mig att göra. Inte så där klockrent. Men lite?

Jenny. sa...

Klart det har. Man kan ju uppenbarligen använda konsten och tänket till vad man vill. Verkar som att man kan bli duktig på det där om man heter Margit. Du har ju som halva inne. Kan konst...kan skriva...Blir du ett ess kan du nog komma in på reklam och då i förlängningen kan du göra reklam för dig själv och Vips! så sitter du där med blotta förvåningen och målar och skriver hela dagarna som du helst borde!

Martina sa...

Haha. Vilken vändning mitt liv tog där i slutet :D Great. Kommer du och sitter modell då?

Jenny. sa...

Det vet du!

Martina sa...

:)

Med ett champagneglas i den ena handen och ett gameboy i den andra.