tisdag 3 april 2007

Inbrottsljud

Husgrannarna är bortresta så vi är ensamma hemma och blir ängsliga när vi hör ljud från bottenvåningen. På natten. Tänkte att: nu blir det inbrott, blodigt gisslandrama eller motorsågsmassaker. Klev upp och gick på inspektionsrunda. Husmannen med en telefonkatalog i högsta hugg och jag med en klädnypa och en mobiltelefon. Hittade inga tjuvar. Låste in oss i sovrummet för säkerhets skull. Försökte somna om med bultande hjärtan. Det tog ett tag.

4 kommentarer:

Anonym sa...

En klädnypa? Tänkte du nypa brottslingen medan husmannen bankade på honom/henne med telefonkatalogen? Eller var telefonkatalogen bara med så att ni skulle hitta rätt telefonnummer att ringa till med telefonen, som du hade i andra handen? Och var tänkte du nypa? Näsan? Eller kanske ett MYCKET känsligare ställe...om det var en man... Men vad vet jag, en klädnypa är säkert en mycket användbart vapen eller så...

Martina sa...

Roligt att du är här igen :)
Och skoj att du är så text-observant. Du har rätt i dina teorier: Vi tänkte hitta brottslingen, slå upp ett nummer till någon rättsmyndighet, ringa och under tiden nypa vederbörande i, till exempel, näsan.
*ler stort*

Anonym sa...

Annars kunde du alltid klämma fast tjuven i en klädlina eller ett element så han/hon inte kunde ta sig därifrån medan ni slog upp nummer i katalogen och ringde med telefonen. Under vilken bokstav slår man upp 112 i katalogen?

Martina sa...

Kanina:

112 hittar man under bokstaven som är mest lik: "i", alltså. Kanske under "h".
Som tur var behövde jag ju aldrig slå upp numret i katalogen - men kan ju vara bra för dig att veta.

Det där med att klämma fast tjuven på tvättlinan hade jag aldrig tänkt på. Ska komma ihåg det till nästa gång.

Tack för visat engagemang.