Grön glass
Som kollegan sa:
Avocado gillar jag visserligen. Glass också... men va fan.... inte tillsammans.
AVOCADOGLASS 4 portioner
Två mogna avocados som urgröpes.
0,5 dl citronsaft
1 dl florsocker
Mixa och blanda med 1,5 dl vispgrädde som man vispat ganska hårt.
Häll i passande formar och frys i minst tre timmar, (fast vi var otåliga och det gick att äta den lite tidigare också).
*
Sen har jag ett eget bidrag till detta recept, lite crunch:
GLASSBOTTEN
125 g smör
2 dl vetemjöl
1 dl havregryn
0,5 dl socker
Smält smör och blanda. Tryck ut i en pajform och grädda i 200 grader cirka 10-15 minuter.
Låt kallna.
Gör glassen . Bre ovanpå och frys.
(Detta recept serveras annars med 3 dl vaniljvisp och exemelvis färska jordgubbar eller blåbär eller hallon.
Gott!)
*
Avocadoglassreceptet har jag förövrigt stulit från Ögonblick i Norr - en förträfflig blogg. Upphovshavaren brukar göra jordgubbssås till. (Mixa gubbarna med florsocker och skvättra i lite cognac om man har och gillar).
*
1 kommentar:
Å nyttigt är det säkert också för avocado är ju som en frukt å så. Snyggt med kopparna :)
Skicka en kommentar