onsdag 25 februari 2009

...

Nu har jag gjort diverse rapporteringar till a-kassan och känner mig lika skyldig som vanligt och rädd för att bli stämd för olaga någonting.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Det är naturligt. Man känner sig så i den situationen.

Oj, oj, vilka konstiga motiveringar man kunde få därifrån, när man ifrågasatte. Ibland blev det väldigt besvärligt, nämligen när man fick något tillfälligt jobb. Jisses vad de blev misstänksamma. Man fick nästa lägga handen på närmaste bibel (och i mitt fall finnes icke en sådan inom husets fyra väggar) och lova att man inte jobbat en sekund mer än vad man uppgett i rapporten. För då skulle a-kassan få betala ut ännu mindre pengar. Så kändes det.

- Är ni inte glada över att man inte utnyttjar er, frågade jag.

Hon blev svarslös.

Jenny. sa...

I know the feeling...känner likadant varje gång jag ser en polisbil, eller ännu värre, en lös polis på gatan..

Anonym sa...

Jag får den där känslan varje gång jag öppnar min lönespec. Vare sig jag tycker att det ser för mycket eller för lite ut så vågar jag inte ringa till lönekontoret. Jag är nämligen bombsäker på att de kommer att säga "men herregud - du har ju fått alldeles för mycket i lön. I nio år! Ojojoj. Du är skyldig oss en halvmiljon!"

Martina sa...

Bert:
Jo ifrågasätta myndigheter är vanskligt. Man ska veta sin plats.

Det är just det där lovandet på heder och samvete som gör mig så nervös efter som jag lider av grav blankettdyslexi (och viss myndighetsfobi). Man borde få lova att man fyllt i alla rutor efter bästa förmåga och med ärliga intentioner :)

Jenny:
Exakt, man hukar sig och försöker se avspänt oskyldig ut, gärna vissla lite avledande.

Mats:
Bäst att du låter bli att ringa. En halv miljon i skuld är inte att leka med :)