fredag 9 oktober 2009

Pju!

Fick tillbaka hemtentan med ett godkänt och några snälla blyertsmarkeringar i marginalen. En avklarad, två kvar. Nu håller jag på att läsa texter om veganer, graffiti, datanördar och om dansbanornas demoraliserande effekt på ungdomen i slutet av 30-talet. Det känns betryggande att förstå att man har det som tradition att tvivla på varje ny generation men att det brukar ordna sig ändå till slut.

9 kommentarer:

Fluff sa...

Åhh! Dansbaneeländet har man ju hört talas om! Fanns till och med en grammofonskiva som utgjuter sitt etter över den skadliga bensprattelmusiken som kallas jazz.

Martina sa...

Precis.
"Det kan svårligen förnekas, att nöjesindustrin främsta lockmedel, den fria dansen ofta medför en osund sinneshets, som kan ha påtagliga sedliga vådor, som en biskop skriver till konungen.

Musiken gick in som ett narkotiskt gift i de unga sinnena, dansen blev till en extatisk ritual vars höjdpunkt och klimax bara kunde bli förförelse.

Fluff sa...

Om man som vanligt som 18-åring blev för full så inga tjejer ville dansa och man fick gå hem ensam och må illa till söndagskvällen, hade kanske biskopen begripit lite bättre. Och inte varit så paranoid.
Det var nog det riktiga dansbaneeländet. För naiva tonårskillar som trodde på vad deras kompisar rekommenderade. Minst en kvarting sprit eller en hela vin, sedan var man beredd att ha kul. Jo hallå!

Bert sa...

Helt sant! Det ordnar nog sig ändå. Men visst blir det en viss "förskjutning" i värderingar mellan generationerna, trots allt. Jag menar - innan det ordnar upp sig. Eller vad menar jag? Ja, nå'nting i alla fall. ;-)

Martina sa...

Fluff:
Jo, kanske det var de lite starkare varorna som ställde till mer elände än vad foxtroten gjorde.

Bert:
Jovisst, som att få lära sig att kollektivet är det viktiga till att hylla individen. Fast sen kanske man kommer till samma insikter ändå. Allt verkar gå i cykler.

Mats sa...

Inget har förstört det har landet som dansbanorna och socialdemokratin. Utan dessa tu styggelser hade vi också kunnat vara ett modernt framgångsland såsom Sudan eller Moldavien.

Martina sa...

Då kanske vi snart är ikapp, numera har vi ju varken dansbanor eller någon direkt socialdemokrati att tala om.

:)

Mats sa...

Ja, tack och lov.

ina sa...

grattis! själv väntar jag på mitt tentaresultat med en viss oro..