onsdag 30 maj 2007

Aftonbladet eller expressen, torsk eller sej, euroshopper eller ica

- Det där var pinsamt.

Sa pojkvännen när vi kom ut från stormarknaden med vagnen full med mjöl, toapapper, vår första skurmopp och ett ringlande kvitto.

Pinsamt att storhandla? Kanske lite. Som att köpa sin livs första bingolott. Virka en grytlapp på en fredagkväll och göra storkok. Vara som andra med färgglada t-shirts och klängande småbarn. Storhandla. Hamstra och fylla på i förråden. Duktigt och präktigt och hej och hå. Pojkvän med arbetsbil och söta lilla flickvännen som tycker det är viktigt hur pastan ser ut, spiral eller rörform.

Miljömedveten är man också. Märkesmedveten. Fairtrade. Vad var det nu som det stod för. Euroshopper. De ska man inte köpa. Nestle. Ajabaja. Torsk. Absolut icke. Fryst kyckling. Ser du, de har socker i dem! Vaniljstång. I en sån stor förpackning - herregud vad de plastar in allt.

Svårt, dyrt och tidskrävande att vara rättvis och ekologisk.


*

1 kommentar:

Anonym sa...

Nu har jag gjrot en studie. I mina filéer är det inte socker..tror jag. Det står Kyckling, salt, vatten dextros...kanske är socker..hmm nu skrev jag i onödan och karragenan E 407. Det sista lät lite läskigt..hmm. Fast det står 0% kolhydrater så det kan ju inte vara så mcyket soccker..eller?