onsdag 20 februari 2008

Jobb till vilket pris


Sol och vårarväder utomhus och jag har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist. Min heltid blev inte halvtid utan ett erbjudande om att sälja mig billigt och frilansa. Har inte riktigt tagit ställning till hur jag ska göra än.

-

5 kommentarer:

Anonym sa...

Du har väl rätt till 3 månaders uppsägningstid i alla fall? Efter det kan du ju frilansa om du känner för det.

Martina sa...

En månads uppsägningstid blev det.

Anonym sa...

Men enligt avtalet har du väl rätt till 3? Kolla upp det så du inte blir lurad på två löner.

Anonym sa...

Trist! Hoppas det löser sig på ett bra sätt för dig.

Det är inte kul att vara utan jobb. Själv har jag ju förmånen att börja ett nytt på måndag. Visserligen vikariat, men ändå.

Martina sa...

Kanina:
Lurad är otrevligt att bli. Det är därför man är med i facket. Det är inte jag eftersom jag ännu inte blivit tillräckligt mycket klokare av tidigare misstag. När man inte är med i facket får man forska på egen hand och sedan får man veta i efterskott vad man har gått miste om. Min efterforskningar säger dock att man ska ha jobbat två år för att få två månaders uppsägning och tre år för att få tre. Jag hade en månad kvar till två årsgränsen. Nybörjaranställd. Arbetslivsovan. Blankettskygg.

Bert:
Tack du. Det brukar lösa sig på det ena eller andra sättet. Till slut. Men vattentrampet där emellan är ganska trist, men behövligt kanske.

Har tänkt säga grattis till vikariatet på din blogg, men ibland får jag tunghäfta. Du fixade nytt jobb riktigt snabbt. Ett nytt runt-hörnet-jobb. Inte illa :)