söndag 8 mars 2009

Får jag be om största möjliga....

Steg upp tidigt igår för att cykla till jobbet. Vattnet droppade från träden efter en regnskur, fåglarna pladdrade på lite försynt och i övrigt var det så där behagligt tyst. Lördag och knappt några bilar, bara ljudet av min egna cykeldäck och trafikljusens tickande. Att bo i en större stad gör att man inte hinner märka hur mycket man kan sakna tystnaden och lugnet.

6 kommentarer:

Mr K sa...

Om du söker tystnad kan jag rekommendera söndag morgon vid 6/7-tiden.
Inte mycket som händer i Göteborg då.

Pär Westling sa...

Jag fattade först hur mycket jag saknade tystnad och lugn å ro när jag åkte från Stockholm å hamna i Pite. De tog tre dagar att fatta de. Som tur va fick jag reda på att jag var antagen till högskolan på denna tredje dag. Jag åkte surt tillbaka till Stockholm och 23 dagar senare flyttade jag in i min lägenhet i Pite.

Martina sa...

Mr K:
Det har hänt någon gång att jag och Husmannen fått ett infall och masat oss upp i ottan för att ta en morgonpromenad kring tjärnen. Fint när grönskan och vårsolen har kommit :)

Pär Westling:
Det är vilsamt med tystnad. Här är det svårt att komma ifrån. Man kanske måste flytta norrut igen eller till någon skog i närheten.

Nina sa...

Ni kan bo i slottsskogen bredvid pingvinerna så blir ni utfodrade med fisk också. Nobelt!

Martina sa...

Då kanske det är bättre att bo bredvid getterna, de får nog en mer varierad kost :)

Nina sa...

Ja. Eller grisarna.

En bekant med en ettåring funderar på att sluta ge sin son fisk eftersom han börjar bli för smart. Listar ut hur han ska ta sig till ställen han inte får vara på.

Är pingviner smarta?